Subsidie zonnepanelen

Belastingvoordeel & subsidie

zonnepanelenhl

 

 

Ook de overheid stimuleert het gebruik van duurzame energie. In 2020 wil de Europese Unie dat 20% van de energie uit duurzame bronnen komt. Nederland zelf heeft 14% als doelstelling.

 

Belastingvoordelen
Om deze doelstelling te behalen, zijn er drie belastingvoordelen die het aantrekkelijk maken om in zonnepanelen (of andere vormen van duurzame energie) te investeren:

 

  • EIA: met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u als bedrijf fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, dat is bovenop uw normale afschrijving. 

Lees meer over EIA op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • MIA: met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw normale investeringsaftrek.
  • Vamil: de Vamil biedt u de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Lees hier meer over de MIA en de Vamil
  • Subsidie aanvragen
Particulieren kunnen voorlopig geen subsidie meer aanvragen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Voor grote projecten is dit nog wel mogelijk, u kunt dan SDE+ subsidie aanvragen. 
Voor de volgende categorieën kunt u in 2014 SDE+ subsidie aanvragen:

◦                      Hernieuwbare elektriciteit – Fotovoltaïsche zonnepanelen (zon-PV) met een vermogen ≥ 15 kWp

◦                      Hernieuwbare warmte – Zonthermie met apertuuroppervlakte ≥ 100 m², waarbij gebruik wordt gemaakt van afgedekte collectoren

Wanneer u gebruik maakt van de SDE+ subsidie kunt u niet meer gebruik maken van EIA. 
Lees meer over de SDE+ op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland .

Powered by "To Do List Member"
Directory powered by Business Directory Plugin